Miłośnicy kuchni roślinnej w ten weekend mogli bawić się na Festiwalu wegańskiego jedzenia. Na festiwalu można było spróbować dań bezmięsnych z całego świata.
Weekend festiwali
Wege festiwal odbył się na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Jest to jedno z największych wydarzeń w Polsce z kuchnią roślinną. Na targach swoje miejsce znalazło ok. 100 różnorodnych stoisk z kuchnią całego świata. DO dyspozycji poznaniaków były restauracje z kuchnią wietnamską, turecką, irańską i wiele innych.
Na festiwalu można było zarówno wypróbować nowych smaków, jak i zakupić gotowe przetwory i przekąski tj. roślinne sery, wędliny czy lemoniady. Całemu przedsięwzięciu towarzyszyła filozofia zero waste i cruelty free.
Na MTP nie zabrakło także pozycji dla osób o dietach wykluczających np. gluten, czy cukier.
Mile widziany jest dosłownie każdy. Na wydarzeniu dostępne były także inne atrakcje. Wybierać można było pośród Targów Kosmetyków Naturalnych Ekopiękno, Festiwalu Kawy i czekolady, a także Festiwalu Piwa Wina i Cydru. Z pewnością każdy znalazł coś dla siebie.
Na festiwalu odbyła się także zbiórka karmy dla czworonogów ze schroniska prowadzona przez Fundację Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!
Jednak wydarzenie nie dobiegło jeszcze końca. Jeszce dziś do godziny 18 można odwiedzić Targi. Stosika czekają na was do 18. Do wejścia upoważnia bilet, który zakupić można na miejscu za symboliczne 5 zł.